Een uniek schoolreisje op het water!

Kanovaren als schoolreisje is en blijft bij uitstek het populairste schoolreisje. Veel lol, veilig georganiseerd en heel betaalbaar. Ideaal als introductiedag, schoolreisje of als activiteit tijdens het schoolkamp. Onze activiteiten zijn geschikt voor zowel basisscholen (leerlingen vanaf 8/9 jaar), middelbare scholen als het beroepsonderwijs. Laat uw leerlingen kennismaken met de prachtige Brabantse natuur en riviertje de Dommel. Een avontuurlijke kanotocht waarbij droog blijven niet is gegarandeerd! Leerlingen kanoën met drieën in een open Canadese kano. Per kano krijgen ze twee peddels mee. Natuurlijk kunnen ze onderweg wisselen zodat iedereen kan peddelen.

Een uniek, maar vooral ook leuk en veilig schoolreisje. Natuurlijk bij Kanovaren Valkenswaard!

  • Als enige kanoverhuurder in de regio gecertificeerd voor een veilig en verantwoord schoolreisje!
  • Inclusief vervoer naar de kano opstapplaats
  • Elke dag van het jaar mogelijk.
  • Vertrektijden elk heel uur tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Andere instaptijden zijn op aanvraag mogelijk. 

 

Personenvervoer

Heeft u geen vervoer vanaf school naar onze verzamellocatie in Valkenswaard? Geen probleem! Wij kunnen het vervoer voordelig voor jullie verzorgen. Vraag hiervoor vrijblijvend naar de mogelijkheden. Wij denken graag met jullie mee om er een onvergetelijke dag van te maken.

 

Begeleiding volwassenen

Na een korte instructie over onder andere veiligheid, peddeltechniek en het milieu gaan de kinderen per 3 in een kano varen over de Dommel. Omdat de kinderen minderjarig zijn is begeleiding van volwassenen verplicht. Met name in de voor- en achterhoede. Vanuit ons is 1 begeleider per 15 kinderen vrij van betaling. Graag vernemen wij vooraf het aantal deelnemende kinderen en deelnemende begeleiders. Begeleiders zullen met tweeën in een Canadese kano varen. Liever in een eenpersoonskano? Ook dit is mogelijk. Gelieve dit bij de reservering door te geven.

 

Zwemvesten

Zwemvesten zijn gratis bij ons te leen en zijn verplicht voor iedereen zonder zwemdiploma. Gelieve vooraf door te geven of het gebruik van zwemvesten is gewenst. Wij zorgen dan voor voldoende zwemvesten.

 

Dagprogramma’s

De kanotocht met een lengte van 8 kilometer vanaf Borkel  is goed voor ongeveer 2 – 2,5 uur vaarplezier! Op zoek naar een langer dagprogramma? Ook dit is mogelijk! Combineer het kanoën bijvoorbeeld met het stoere paintballen, een uitdagende survival of leuke zeskamp. Bij grote groepen kan er ook met een wisselprogramma worden gewerkt. Zie hier onder voor een aantal leuke dagprogramma’s waarbij de kanotocht wordt gecombineerd met een andere leuke activiteit.

Kanoën vanaf Borkel

Een kanotocht van 8 kilometer van Borkel en Schaft naar Valkenswaard over riviertje de Dommel. Goed voor zo’n 2-2,5 uur waterplezier. Een tijdsduur die past bij zowel de jongere als de oudere leerlingen.

Tijdsduur:  2 – 2,5 uur waterpret
Prijs:
vanaf € 8,00 per persoon

Kano varen en een uitdagende Survival

Een unieke combinatie van twee zeer populaire activiteiten. Onder begeleiding van onze ervaren instructeurs maken de leerlingen kennis met diverse survivalactiviteiten. De hoogte in, onder grond, klimmen en klauteren. Durven de leerlingen de uitdaging aan? Na de survival brengen wij de groep naar de kano opstapplaats voor een spetterende kanotocht over de rivier De Dommel.

Tijdsduur: goed voor zo’n 5 – 5,5 uur avontuur
Prijs: vanaf € 19,50 per persoon

Kanoën en het stoere Paintball

Een programma voor de echte avonturiers! Kanovaren over de Dommel en schieten tijdens het avontuurlijke Paintball! Met welke paintballgeweren er wordt geschoten is afhankelijk van de leeftijden van de leerlingen. Wie durft?

Tijdsduur: 5 uur actie en uitdaging
Prijs: vanaf € 19,50 per persoon

Kanotocht en ludieke Sterrenslag zeskamp

Op  zoek naar een actief schoolreisje? Met het kanovaren en de ludieke Sterrenslag zeskamp is het gegarandeerd een leuk dagarrangement. De spetterende kanotocht over de rivier de Dommel is voor iedereen een geschikte activiteit. De Sterrenslag zeskamp is goed voor veel plezier en de nodige teambuilding!

Tijdsduur: 5 uur fun en teambuilding
Prijs: vanaf € 22,50 per persoon

Kanovaren & (water)Skiën

Kanoën en waterskiën of kanoën en skiën, aan jullie de keuze! Van het sneeuw naar het water. Beide activiteiten zorgen voor een spetterend schoolreisje waar nog lang over nagepraat zal worden! Tijdsduur: 5 uur water- en sneeuwpret Prijs: vanaf € 20,00 per persoon

Schoolkamp

De vraag naar een schoolkamp in Nederland wordt steeds groter. Kanoverhuur Valkenswaard springt daar in samenwerking met Rofra op in! Kanovaren, GPS tochten, mountainbiken, zwemmen, ludieke teamspelen en survival zijn allemaal leuke activiteiten voor de invulling van uw schoolkamp. Ook overnachtingen kunnen wij voor u verzorgen in een nabij gelegen blokhut, slapen op een camping in tenten, een groepsaccommodatie of bij Stayokay Valkenswaard. We denken hierin graag met u mee en houden rekening met uw budget en uw wensen. We zijn heel flexibel en hebben al een aantal vaste klanten die jaarlijks terugkeren zoals het Pius X College en St. Joriscollege.