Kanoverhuur

Kano verhuur Valkenswaard 

De mooiste kanotochten van Brabant!

Wat is er nou leuker dan een dagje kanoën op de Dommel? Met je partner, gezin, familie, vrienden of collega’s lekker het water op voor een mooie kanotocht. Onze kanotochten gaan dwars door de natuur en met een beetje geluk staan de koeien je vanaf de kant toe te juichen. Geniet van de groene weilanden en fraai begroeide oevers. Je komt langs plaatsen waar je met de auto of fiets niet kunt komen! Onderweg kun je regelmatig uitstappen om te picknicken of je kunt bij het terras bij Restaurant de Zwaan in Borkel aanleggen voor een drankje en/of hapje.

Bij kano verhuur Valkenswaard kun je kiezen uit twee soorten kanotochten. Je kunt instappen in Borkel en Schaft (8km), ideaal voor jong en oud. Ook kun je instappen in Neerpelt (België) (15km) voor de sportievere kanovaarders. Kanoën op de Dommel is een unieke activiteit voor jong en oud!

 

Do you want to read the information about a canoe trip in Valkenswaard in English? Click here.

Kanovaren vanaf Borkel

Tijdens deze kanotocht over de Dommel vanaf Borkel vaar je een mooie tocht van 8 kilometer in ongeveer 2 uur terug naar Valkenswaard. Deze kanotocht is geschikt voor jong en oud en het is een leuke kanotocht voor een ochtend of middagje weg.

Wij brengen je vanaf het eindpunt van de kanotocht (’t Boothuys) naar het beginpunt van de kanotocht. Na ongeveer 20 minuten kanoën kom je langs restaurant De Zwaan waar je even kunt uitrusten met een lekker hapje en een drankje. Als je (weer) doorvaart kom je al snel in het natuurgebied De Malpie terecht; een prachtige natuurlijke omgeving. Als je geluk hebt, zie je zelfs de koeien van heel dichtbij die even verkoeling zoeken aan het water. Na ongeveer 1,5 uur kanovaren kom je een picknickplaats tegen. Het eindpunt van deze kanotocht is bij de Venbergse Watermolen in Valkenswaard, vanuit hier is het nog 300 meter terugwandelen naar ’t Boothuys. Bij ’t Boothuys aangekomen kun je op het mooie terras nog genieten van een heerlijk hapje en drankje. Voor de kinderen is er een grote speelweide met o.a. een airtrampoline, springkussen en voetbalveldje.

Kanovaren vanaf Neerpelt (België)

Het is op dit moment niet mogelijk om vanaf Neerpelt te kanovaren.

Ook voor de sportievelingen heeft kanoverhuur Valkenswaard een mooie kanotocht. Kanoën vanaf Neerpelt naar Valkenswaard is een heuse twee landen tocht! Je wordt vanaf verzamellocatie ’t Boothuys naar Neerpelt (België) gebracht. Je vaart eerst door het prachtige natuurgebied ’t Hageven om vervolgens halverwege door het tweede natuurgebied De Malpie te varen. Onderweg kom je diverse uitstapmogelijkheden tegen, maar bijna allemaal liggen ze midden in de natuur. Na ongeveer 9 km kanovaren kom je aan bij restaurant De Zwaan waar je eventueel kunt uitstappen voor een hapje en een drankje. Het eindpunt van de kanotocht is bij de Venbergse Watermolen. Vanaf hier is het nog zo’n 300 meter wandelen naar ’t Boothuys.

Soorten kano’s

Bij kano verhuur Valkenswaard kun je twee soorten kano’s huren:

  • Éénpersoonskano’s: geschikt voor 1 persoon, adviesleeftijd circa 12 jaar
    (begeleiding van een volwassene is verplicht)
  • Open Canadese kano’s; geschikt voor 2 volwassenen en eventueel 1 of 2 jonge kinderen (5-6 jaar)per kano (begeleiding van een volwassene is verplicht). Wij hanteren een maximum gewicht van 180 kg per kano.

Prijzen

Kano typeKanotochtPrijs
1-persoonskanoVanuit Borkel (8km)€ 20,00 per kano
1-persoonskanoVanuit Neerpelt (15km)€ 24,00 per kano
Open Canadese kanoVanuit Borkel (8km) € 40,00 per kano
Open Canadese kanoVanuit Neerpelt (15km)€ 48,00 per kano
Huur bagageton
(1 tonnetje per reservering t/m 10 personen)
Gratis huur€ 2,00 per extra tonnetje
Huur zwemvestGratis

Alle prijzen zijn per kano, incl. BTW, standaard ongevallenverzekering en vervoer naar de gewenste opstapplaats.

Handige tips

  • Zorg dat je muggenspray en zonnebrand bij hebt, zeker wanneer het weer warm en zonnig is.
  • Zonnebrand en muggenspray is ook verkrijgbaar bij onze aanmeldbalie.
  • Waterdichte tasjes te huur/ te koop voor € 7,50 per stuk.
  • Draag geen slippers, maar stevige schoenen met veters.
  • Zwemvesten zijn verplicht voor personen zonder zwemdiploma