kano huren valkenswaard

Kanovaren vanaf Borkel

Kano huren vanaf Borkel

 

De kanotocht vanaf Borkel wordt vanaf maandag 18 mei 2020 omgezet in de alternatieve kanotocht vanaf de Venbergse Watermolen naar de Volmolen in Waalre. De Dommel is namelijk vanaf maandag voor onbepaalde tijd afgesloten vanaf de Belgische grens tot aan de Venbergse Watermolen in Valkenswaard. Daarom hebben wij een tijdelijke alternatieve route opgezet. Dit is dus de route die je voorlopig vaart als je de kanotocht vanaf Borkel boekt. De route is ongeveer net zo lang als die vanaf Borkel en duurt ook 1,5 à 2 uur. Je start nu bij de Venbergse Watermolen (waar je normaal uitstapt) en vaart naar de Volmolen in Waalre. Tussentijds moet je 1 keer de kano verlaten om de Dommelse Watermolen te passeren. Wanneer je bent aangekomen bij de Volmolen word je met de bus teruggebracht naar de Molenstraat in Valkenswaard. Het verzamelpunt voor het kanovaren blijft gewoon aan de Molenstraat 203a in Valkenswaard. 

Corona maatregelen m.b.t. het kanovaren:

  • Kies voor een 1-persoons kajak of ga met maximaal 2 personen in een Canadese kano om zo de afstand van 1,5 meter te bewaren. Gezinnen met kinderen mogen wel met meer dan 2 personen in een open Canadese kano.
  • Wij kunnen je met ons busvervoer naar de kano opstapplaats toebrengen (hierbij houden wij rekening met een maximum aantal personen per bus en de onderlinge afstand). 
  • Na afloop van de kanotocht worden de peddels en het zitoppervlak gedesinfecteerd.

 

Do you want to read information about a canoe trip from Borkel in English? Click here.

 

Zin om een lekker middagje erop uit te gaan? Lekker buiten, genieten van de natuur? Dan kun je een kano huren bij kanoverhuur Valkenswaard. Ook ideaal als uitje in de vakantie!

Vanuit Borkel en Schaft vaar je een mooie kanotocht van 8 kilometer in ongeveer 2 uur terug naar Valkenswaard. Deze kanotocht is geschikt voor jong en oud. 8 km is een leuke afstand voor een ochtend of middagje weg. Na ongeveer 20 minuten kanoën op de Dommel kom je langs restaurant De Zwaan waar je even kunt uitrusten met een lekker hapje en een drankje. Als je (weer) doorvaart kom je al snel in natuurgebied De Malpie terecht. Na ongeveer 1,5 uur kanovaren kom je een grote picknickplaats tegen. Het eindpunt van deze kanotocht is bij de Venbergse Watermolen in Valkenswaard op 300 meter van ’t Boothuys.

Soort kano’s

Voor het kanovaren kun je kiezen uit een 1-persoonskano of een open Canadese kano. De 1-persoonskano ofwel kajak is natuurlijk geschikt voor 1 persoon. De open Canadese kano is geschikt voor 2 volwassenen en 1 of 2 kleine kinderen(3-6 jaar). Het maximaal toelaatbare gewicht per kano is circa 180 kilo.

Ontvangst in ’t Boothuys

Kanoverhuur Valkenswaard heeft een eigen ontvangstlocatie met vele faciliteiten waar je gratis gebruik van mag maken. ’t Boothuys is ruim opgezet met een uitnodigend terras, een groot parkeerterrein waar je gratis mag parkeren, en gebruik mag maken van de uitgebreide toiletgroepen en gescheiden kleedkamers met douches. We zijn de enige kanoverhuurder in de buurt die deze faciliteiten aanbiedt.

Goed weer garantie

Een heel groot pluspunt om een kanotocht te boeken bij kanoverhuur Valkenswaard is dat je de kanotocht kosteloos mag verzetten bij slecht weer. Je kunt dus met een gerust hart een kanotocht boeken en als het slecht weer is mag je deze zonder problemen en zonder vragen weer annuleren of verzetten. We hopen er natuurlijk op dat je dan een ander keertje weer bij ons komt kanoën.

Prijzen kano huren vanaf Borkel

Kano typeKanotochtPrijs
1-persoonskanoVanuit Borkel€ 18,00 per kano
open Canadese kanoVanuit Borkel€ 36,00 per kano
Bagage tonnetje
1 ton per reservering gratis (t/m 10 personen)€ 2,00 per extra tonnetje
Zwemvestgratis huur

Prijzen zijn inclusief BTW en standaard ongevallenverzekering

Je kunt gemakkelijk online een kanotocht reserveren via onderstaande button maar als je liever persoonlijk contact wilt dan kun je bellen naar  +31 (0)40 293 90 78 of een mailtje sturen naar info@kanoverhuurvalkenswaard.nl