kanotocht

Kanovaren vanaf Neerpelt

Kanotocht vanaf Neerpelt

Do you want to read the information about a canoe trip from Neerpelt in English? Then click here.

Op zoek naar een sportief dagje uit in de buitenlucht? Houd je van een beetje uitdaging en vind je het niet erg om wat langer in de kano te zitten dan is de kanotocht vanaf Neerpelt een uniek uitje voor jou.

De kanotocht vanaf Neerpelt is echt uniek in Nederland! Het is een heuse twee landen tocht want je vertrekt in België en komt in Nederland weer aan. Wij brengen je vanaf verzamellocatie ’t Boothuys naar de kano opstapplaats in Neerpelt (België). Je vaart eerst door het prachtige natuurgebied ’t Hageven om vervolgens halverwege door het tweede natuurgebied De Malpie te varen. Onderweg kom je diverse uitstapmogelijkheden tegen maar bijna allemaal liggen ze midden in de natuur. Na ongeveer 9 km kanoën kom je aan bij restaurant De Zwaan waar je eventueel kunt uitstappen voor een hapje en een drankje. Het eindpunt van de kanotocht is bij de Venbergse Watermolen op zo’n 300 meter afstand van ’t Boothuys.

Ga je toch liever voor een korte kanotocht? Kies dan voor de tocht vanaf Borkel. Deze tocht is 8 km en duurt ongeveer 2 uurtjes.

Soort kano’s

Voor het kanovaren kun je kiezen uit een 1-persoonskano of een open Canadese kano. De 1-persoonskano ofwel kajak is natuurlijk geschikt voor 1 persoon. Voor de tocht vanaf Neerpelt dien je minimaal 16 jaar te zijn om in een kajak te varen. De open Canadese kano is geschikt voor 2 volwassenen en 1 of 2 kleine kinderen (3-6 jaar). Het maximaal toelaatbare gewicht per kano is circa 180 kilo.

Ontvangst in ’t Boothuys

De verzamel locatie is ’t Boothuys in Valkenswaard. Deze unieke locatie is prachtig gelegen aan de rand van natuurgebied De Malpie. Hier kun je gratis je auto parkeren en je mag gratis gebruik maken van de luxe kleedkamers met douches. Deze service vind je alleen bij Kanoverhuur Valkenswaard.

Tip voor de jongere kinderen

Op zoek naar een kleine activiteit om de jongere kinderen bezig te houden de kanotocht? Dan is de natuurbingo echt een aanrader! Bij ontvangst kunt u deze bij de balie halen. Wie kan alle items vinden op de bingo kaart? Bij terugkomst mogen ze de kaart bij de balie laten zien en ontvangen zij een presentje. Niet getreurd, mocht je niet alles vinden mag je alsnog je kaartje bij de balie laten zien!

Goed weer garantie

Het hele jaar door kun je kanoën bij kanoverhuur Valkenswaard en je hoeft niet bang te zijn voor slecht weer. Want als het regent mag je de kanotocht kosteloos verzetten naar een andere dag. Geen enkel risico dus!

Prijzen kanotocht Neerpelt

Kano typeKanotochtPrijs
1-persoonskanoVanuit Neerpelt (16km)€ 24,00 per kano
open Canadese kanoVanuit Neerpelt (16km)€ 48,00 per kano
Bagage tonnetje1 tonnetje per reservering gratis (t/m 10 personen)€ 2,00 per extra tonnetje
Zwemvestgratis huur
Natuur Bingo€2,00 per uur

 

Je kunt een kanotocht gemakkelijk via onderstaande button online boeken, maar bellen mag natuurlijk ook. We zijn 7 dagen per week tot 21.00 uur te bereiken op  +31 (0)40 293 90 78. Wil je liever per mail reserveren, dan kan dit via info@kanoverhuurvalkenswaard.nl